Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

..dEwa dEWi KaYangAn..

Sunday, March 15, 2015

bicarakannya dalam diam

assalammualaikum.

pernahkah kalian berhenti sekejap dan berfikir, segala hati yang baik dan lembut itu kadang2 adalah yang paling keras, yang paling tabah dan paling kuat kerana ianya mampu untu menghadap dan tidak memaling pergi dari apa yang membuatkan ia berdarah?

pernahkah kalian berhenti dan berfikir, dalam setiap pengorbanan, ikhlas adalah suatu yang perit dan kadang2, diam itu menjadi tanda bahawa terpaksa adalah sebab kenapa diri rela menikam hati sendiri dari hati yang lain?

pernahkah kalian berhenti dan berfikir, dalam setiap kata dan senyum yang kalian luahkan, penuh dengan pengharapan moga2 kalian nampak betapa kalian sakit untuk mengukir tawa agar hati kalian tidak gundah gulana?

pernahkah kalian berhenti dan berfikir, atas dasar apa kalian sanggup merendah diri dan meletakkan harga hati ini jauh lebih rendah agar kalian mampu membelinya?

pernahkah kalian berhenti dan berfikir, dalam diam, kalian juga berbicara dengan lantang, berteriak dengan kuat, bahawa kalian tidak kuat. bukan kalian sahaja yang lemah, dia, mereka dan yang lain2 juga lemah, tapi harus diam kerana lemahnya kalian harus tidak ditunjukkan agar kalian sentiasa kuat.

pernahkah kalian berhenti dan berfikir, yang terbaik itu sentiasa ada, tapi bukankah yang membahagiakan juga adalah yang terbaik? dan adakah pilihan itu satu pilihan yang kejam?

tapi, kata hati, semua soalan, jawapannya ada pada hati. benda yang benar itu sentiasa ada, sentiasa wujud di depan mata. sanggup atau tidak sanggup itu yang membezakan. seribu tahun itu sekejap, mungkin pada hati yang bersambut, tapi, bagaimana pula bagi hati yang menunggu?

No comments:

Post a Comment