Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

..dEwa dEWi KaYangAn..

Saturday, December 31, 2011

petronas moto GP

Learn about the legend, Michael Schumacher. #PetronasMotoGP #PETMOS

perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin semua..
sesiapa yang meminati moto GP..
sila klik pada link di atas ini..
mari juga ramai2 ber-temu ber-sama
michael schumacher!

Tuesday, December 20, 2011

untuk fatihahdin

assalammualaikum..

kepada : fatihahdin
ucapan :

saya, fatimahdin ingin meng-ucap-kan selamat hari lahir atau happy birthday kepada insan yang ber-nama fatihahdin.. semoga panjang umur dan di-murah-kan rezeki serta tidak-lah selalu mem-buli fatimahdin ya! ingat-kan nak cari picture smurft tapi tak jumpa, so, fatimahdin bagi-lah picture shin chan.. kartun yang selalu di-tonton tiap2 hari sabtu pukul 0700 malam.. hari jadi pada kali ini fatimahdin telah meng-hadiah-kan cd smurft dan purse smurft.. wow, double package! anyway, for next year, good luck in for your UPSR and fatimahdin wish you all the best!



iPad2

Impress your friends today with a beautiful bright iPad2. Head over to #all2buys #milkadeal

perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin yang
meng-gila-i iPad..
sila klik pada link ini..
ayuh ramai2 klik link ini ya..
iPad2 me-nanti anda semua!!

Thursday, December 1, 2011

header baru, terima kasih S.H.U.Y.A

assalammualaikum..
apa khabar rakan2 fatimahdin semua.. semestinya ramai yang tengah diulit mimpi, tak pun ada yang tengah guling2 atas katil.. baik punya landing sambil memerhatikan siling di atas.. ada sesiapa yang perasan tak header blog fatimahdin tu? yang sebenarnya, bak tajuk lagu yuna  tu, actually, bukanlah hasil kreativiti fatimahdin tapi ia merupakan hasil kreativiti seorang budak perempuan yang bernama S.H.U.Y.A .. 
jadi, di kesempatan ini ingin fatimahdin ucapkan jutaan terima kasih kerana sudi membuat header blog yang baru untuk fatimahdin.. sememangnya kepala otak ni dah tepu untuk memikirkan header terbaru.. fikir dan terus berfikir sehinggalah kepala otak nak pecah.. hey, ladybirds tersangatlah comel.. agak2, kalau diletakkan encik katak yang berwarna hijau mesti lagi cute.. he5.. katak hijau sangat cute..
tiba2, rasa macam nak penuhkan blog fatimahdin ini dengan gambar haiwan.. ha5.. walau macam manapun, credit untuk S.H.U.Y.A.. cantik babe! terima kasih banyak2 dan jasamu dikenang hingga ke akhir zaman.. insyallah..


chop! : S.H.U.Y.A , fatimahdin cadangkan awak buatlah perniagaan online untuk buat header blog..terima kasih ya..

Tuesday, November 29, 2011

tiket mission impossible 4

Heyho! Win FREE tickets to the MI4 movie premiere & experience it in IMAX® #TGVSunway
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin semua..
yang kaki wayang and kaki lepak..
ayuh klik link ini ber-ramai2..
ada tiket wayang mission impossible 4
untuk di-beri-kan kepada kalian semua..
tonton cerita ini di TGV sunway pyramid..
ayuh jumpa di sana!

Monday, November 28, 2011

terleka?

assalammualaikum..
apa khabar rakan2 fatimahdin semua? macam mana dengan kehidupan rakan2 fatimahdin semua? nampaknya, dalam bulan november ini, entry yang ini merupakan entry kedua fatimahdin.. seriusly, life fatimahdin agak buzy sehinggakan fatimah terleka dengan mengabaikan dunia blogging fatimahdin ini.. seriusly, jari jemari ini dan hati ini asyik ter-gedik2 nak online untuk mengetip jari di papan kekunci laptop untuk menulis blog tapi apakan daya jadual yang padat tidak mengizinkan.. adakah fatimahdin terleka dengan mengabaikan dunia blogging ini? huh...!
jadi, rakan2 semua macam mana dengan kehidupan di bulan november ini? dah sampai ke penghujungnya pun.. share-lah sedikit cerita you all semua dengan fatimahdin.. tapi yang pastinya fatimahdin dapat banyak invitation rakan2 yang nak bertunang dan berkahwin.. tahniah kepada rakan2 fatimahdin yang sudah pun bertunang dan mendirikan rumah tangga.. fatimahdin turut tumpang gembira dan mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan rakan2 semua..

chop! : jangan segan untuk share-kan cerita rakan2 fatimahdin semua pada bulan november ini ya..

Sunday, November 27, 2011

tiger balm

Slept on the couch last night? Bet u need a #TigerBalmPlaster for all that ache.
perhatian :

nyanyi :
' hai ubat
hai ubat
mari beli ubat
kalaulah terlambat tak dapat.. '

rakan2 fatimahdin semua..
ayuh klik link ini be-ramai2..
kepada sesiapa yang sakit atau
yang mencari ubat..
marilah menggunakan tiger balm..
ngauman harimau malaya..

Friday, October 21, 2011

festival of lights

The #PetronasDeepavali ad is out! Let's celebrate this Festival of Lights ;)
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin semua..
sila klik pada link di atas ini..
jom sambut deepavali ini bersama petronas..
pesta cahaya yang pasti meriah..
chop, fatimahdin nak muruku!

Monday, October 17, 2011

pengakhiran 20tahun

assalammualaikum..

nyanyi :
' menghitung hari
detik demi detik
masa ku nanti apakan ada
yang aku pinta '

amboi, fatimahdin.. touching pula.. okey2, hari ini merupakan hari terakhir untuk fatimahdin menikmati hidup dalam umur 20 tahun.. keesokkan harinya, fatimahdin akan genap umur 21 tahun.. alamak, dah besar ya fatimahdin tapi badan tetap maintain kecil.. agaknya, bilalah fatimahdin nak besar? ha5..
kenangan umur 20 tahun? macam2.. bukan tak nak kongsi tapi seriusly, fatimahdin memang enjoy dengan kehidupan fatimahdin.. masa mula2 nak masuk umur 20 tahun, alamak, diri ini terasa sudah tua.. daripada ada angka '1' di hadapannya tapi kini adanya angka '2'.. peningkatan usia! huh..
perancangan masa hadapan untuk masuk usia 21 tahun, fatimahdin mengharapkan satu transformasi yang 'wow'.. nampaknya, yang pastinya fatimahdin sudah boleh mengundi..yahoo! nak jadi wakil rakyatlah.. nak bela nasib bangsa, rakyat dan lain2.. eh, betulkah fatimahdin? tapi, tidak mengapa, walauapa yang berlaku, jadilah diri sendiri..

chop! : hidup hanya sekali jadi nikmatilah kehidupan ini..

tutor tv spm

Here’s where all 5 yrs of study comes dwn to, SPM. Gotta score! Tune onto Astro 603, #TutorTVSPM for sm quick tips
perhatian :
kepada adik2 yang bakal menduduki
peperiksaan spm 2011..
sila klin pada link ini..
ada tutor tv spm di astro channel 603..
pelbagai tips yang dikongsikan..
selamat maju jaya adik2..

untuk myera bahanuddin dan nurulhusna

assalammualaikum..
bila berlabuh tabir malam dan kepala otak sedang kontang untuk memikirkan idea2 untuk mengetip jari di papan kekunci ini, tiba2 sahaja fatimahdin teringatkan kalian berdua.. bukan teringatkan apa cuma hanya teringatkan pada tarikh 17 oktober.. al-maklumlah, kalian berdua ni-kan kembar.. bukan kembar apa cuma hanyalah kembar pada perkongsian tarikh lahir..
disini, dikesempatan ini, fatimahdin ingin mengucapkan..

  • selamat hari lahir
  • semoga panjang umur
  • dimurahkan rezeki
  • dipermudahkan urusan dunia dan akhirat
  • dipertemukan jodoh
  • hargailah kehidupan anda kerana hidup hanya sekali

maaf ya kalian berdua kerana fatimahdin tidak memberikan sebarang hadiah.. cukuplah sekadar tinta penulisan ini sebagai ganti diri serta terimalah hadiah picture encik teddybear berserta gift box.. kalian berdua buatlah pilihan sama ada salah seorang inginkan encik teddybear ataupun gift box..

pesanan :
' kepada salah seorang antara kalian berdua yang memilih encik teddybear, sila rawatkan dahi encik teddybear sehingga sembuh dan kepada salah seorang kalian berdua yang memilih gift box, sila buka balutan gift box tersebut dengan ber-hati2.. '

chop! : maaf ya kerana tiada hadiah.. its your day, hence, enjoy the day..! nanti, bagitahu sama fatimahdin siapakah di antara kalian yang memilih encik teddybear dan gift box..

Sunday, October 16, 2011

lelaki dan zodiak

assalammualaikum..
apa khabar rakan2 fatimahdin semua? harap2 semuanya sihat2 belaka pada hari minggu ini.. jadi, macam mana dengan life pada hari ahad ini? mesti ramai yang pergi merayap untuk me-release-kan tension.. amboi, merayap tak ajak fatimahdin ya.. ni yang rasa nak tarik muncung mulut panjang2 macam tikus mondok.. ha5, fatimahdin main2 saja ya..
mesti ramai yang pelik tengok gambar di atas tu dan ter-tanya2 rahsia apa yang fatimahdin nak kongsikan.. okey2, fatimahdin nak kongsikan pasal lelaki dan zodiak mereka.. ayuh ramai2 baca dan fahami mereka yang sebenarnya..

capricorn :
keinginan dan niat lelaki lingkungan zodiak capricorn adalah sukar untuk difahami... namun, mereka boleh menjadi individu yang sangat menyenangkan.. mereka juga dikatakan seorang yang bijak..

aquarius :
pemuda aquarius seorang yang suka berangan.. selalunya tidak memberi perhatian kepada apa yang sedang berlaku di sekelilingnya.. jangan tertipu, mereka ini sentiasa dipenuhi dengan idea2 yang bernas..

pisces :
pengkhayal yang lebih suka untuk tinggal di dalam mimpi manis.. lelaki pisces gemar merungut tentang hidupnya juga terhadap semua orang disekelilingnya.. calon bauk berpasangan kerana mereka seorang yang boleh diharapkan..

aries :
lelaki aries merupakan seorang yang sentiasa berbakat dan kreatif tetapi berwawasan kerana mereka biasanya sungguh degil..

taurus :
dikenali kerana sifat mereka yang sangat rajin.. lelaki taurus seorang yang mudah terdedah dan sensitif.. jenis yang sangat lambat dan mereka juga tidak suka bergegas ketika melakukan urusan..

gemini :
sering mendapat tanggapan sebagai seorang yang genius.. meskipun boleh bercakap dengan sempurna tentang pelbagai topik tetapi pendirian lelaki gemini sentiasa berubah..

cancer :
paling disenangi di antara semua.. jejaka cancer merupakan seorang yang ber-hati2, sering menghulurkan bantuan dan perlindungan.. sifat baiknya itu sering disalah tafsir sebagai pengecut..

leo :
sang leo merupakan seorang yang sangat megah.. kadang-kala mereka kelihatan se-olah2 hampir tidak dapat didekati.. jangan tertipu kerana mereka sebenarnya mempunyai akhlak yang baik..

virgo :
meskipun lelaki virgo merupakan seorang yang zahirnya baik dan mudah melahirkan rasa simpati, mereka juga boleh menjadi seorang yang terlalu praktikal.. tidak gemar pada ideologi romantik..

libra :
seorang yang suka berkomunikasi, banyak cakap dan sentiasa tahu bagaimana untuk mencerikan hati orang lain.. namun, kumpulan lelaki libra kadang-kala takut untuk mengendong tanggungjawab..

scorpio :
sang arjuna scorpio adalah individu yang sentiasa tersembunyi, diselubungi oleh sesuatu aura yang memberikan mereka daya penarik dan mengancam tetapi pada masa yang sama disertai dengan sedikit rasa angkuh..

sagitarius :
selain menggemari pelbagai hobi, lelaki sagitarius adalah seorang yang sangat menarik dan berkualiti.. mereka juga boleh menjadi seorang yang naif..

jadi, bagaimana rakan2 fatimahdin semua? dah tahu calon2 lelaki mana yang boleh dibuat sebagai pilihan kalbu? walauapapun, jagalah hati insan yang menyayangi kita..

chop! : setiap insan yang dilahirkan itu ada kelebihan dan kekurangan yang tersendiri.. terimalah seadanya..

maafkan fatimahdin ye

assalammualaikum..
apa khabar kawan2 fatimahdin semua..pastinya dah malam2 macam ni semuanya tengah sedap landing atas katil..betul tak? ok,seriusly fatimahdin nak minta maaf dekat semua kawan2 fatimahdin kerana agak sudah lama fatimahdin tidak meng-update entry blog fatimahdin ni.. seriusly, life fatimahdin agak buzy sejak kebelakangan ini serta kehidupan kehadapan ini.. inilah bahana apabila jari sudah lama tidak mengetip papan kekunci dan secara rasminya ayat2 yang ditulis pun menjadi tunggang-langgang..walau sesibuk mana pun fatimahdin, namun, kehidupan fatimahdin tetap berwarna-warni seperti warna pelangi..tak percaya? buktinya ada pada gambar di atas itu..

chop! : tetap enjoy dengan kehidupan seharian.. syukran ya tuhan.. kawan2, maafkan fatimahdin ya! fatimahdin akan cari masa untuk meng-update entry blog..

Wednesday, October 12, 2011

football match

The recent football match made me so upset so I’m going to create a game with #MiloCansNextGame and win RM 10K!
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin yang menggilai untuk
bermain game..
ayuh klik pada link ini..
ada macam2 game yang ditawarkan
dan boleh dimainkan..
let's go and battle everybody!

Saturday, September 17, 2011

button sosial life

HTC ChaCha dedicates a button to ur social life on Facebook. See anything u like? Jz push it. #HTCLikeItPushIt
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin disini..
ayuh klik pada link di atas ini..
marilah kita be-ramai2 ber-fb, ber-twit dan macam2 lagi
dengan hanya menekan 'button' di handphone anda ini..
ayuh!

Thursday, September 8, 2011

list komuniti blogger di facebook

assalammualaikum..
selamat pagi dan apa khabar kawan2? wow,bukan senang fatimahdin nak online pagi2 buta macam ni dan update entry blog.. selalunya pada waktu malam fatimahdin akan mengetip jari ini untuk menulis blog.. tapi, tak kisahlah sama ada nak mengetip jari ini di papan kekunci laptop ini pada siang atau malam hari.. seperti yang sedia maklum, most of the bloggers akan blogwalking ke blog2 blogger yang lain.. ok-lah, fatimahdin nak share-kan beberapa komuniti group or site yang korang boleh join untuk menambahkan lagi kenalan atau followers di blog..hu5..ianya terdapat di facebook.. hence, search-kan saja di facebook ya!


 
 chop! : selamat join ke komuniti di atas ini..memang best join group2 ni..

saya suka malaysia

I voted for this video in the spirit of #SayaSukaMalaysia ! Now, what about u? Take ur pick!
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin senua..
sempena sambutan kemerdekaan ini..
ayuh ramai2 klik pada link di atas ini..
saya suka malaysia!

fakta tentang lelaki dan perempuan

assalammualaikum..


1 - kebanyakkan wanita tidur lebih lama satu jam daripada lelaki pada waktu malam.

2 - sperma lelaki yang menentukan jenis jantina bayi.

3 - bayi perempuan cenderung lebih cepat berjalan dan bercakap, bayi lelaki dua bulan lebih lambat.

4- lebih banyak kehamilan dan kelahiran dengan komplikasi saat mengandung bayi lelaki daripada bayi perempuan.

5 - wanita mempunyai sel darah satu juta lebih sedikit daripada lelaki dan berat otak lelaki lebih 1.4 kg manakala wanita kurang daripada itu.

6 - basikal laki2 mempunyai setang / palang di tengah basikal

7 - wanita sangat selalu memikirkan masalah dan perubahan se-hari2 ( misal : penggunaan alat baru )

8 - pada tulang punggung manusia, wanita lebih lebar dan besar, mengikuti perkembangan tulang pinggul untuk proses persalinan. lebih banyak timbunan lemak pada punggong. lelaki lebih banyak timbunan lemak pada perut.

9 - wanita kurang mampu menahan sejuk disebabkan permukaan kulit yang lebih besar, sehingga lebih suka pada suhu ruang yang lebih hangat.

10 - lelaki lebih suka bicara langsung sesuai tujuannya, sementara pembicaraan wanita ter-putus2 dengan keraguan dan perasaan. disebabkan serabut penghubung antara belahan otak kanan dan kiri lebih sedikit pada wanita. sehingga ekspresi perasaan lebih mudah terjadi pada wanita.

11 - wanita lebih baik indra baunya disebabkan tingginya hormon estrogen yang diketahui sebagai aktivator reseptor bau.

12 - wanita mempunyai 75 % lebih banyak kelenjar keringat / peluh ( yang menghasilkan bau badan ) daripada laki2.

13 - kemampuan indra lelaki untuk mengecap rasa masam, manis dan masin lebih rendah pada wanita.

14 - hubungan yang rapat / intim di luar pernikahan, lelaki dua kali lebih banyak.

15 - lebih dari dua kali pada wanita cenderung homoseksual pada usia 45 tahun daripada lelaki.

16 - pada saat usia tua wanita mengalami keguguran rambut, pada usia yang sama sebahagian besar lelaki mengalami kebotakkan. kebotakkan disebabkan produksi berlebihan dari hormon androgen ( hormon lelaki ).

17 - mata lelaki rata2 lebih besar daripada mata wanita, mata wanita lebih banyak bahagian yang berwarna putih.

18 - lebih banyak wanita menggunakan kaca mata dan lensa kontak, antara usia 16 - 44 tahun.

19 - secara umum, hidung lelaki lebih besar daripada hidung wanita. sedangkan, wanita mempunyai bibir lebih besar dibandingkan laki2.
 
20 - pendengaran lelaki menurun sekitar 32 tahun manakala wanita 37 tahun.

21 - lebih banyak wanita dapat menyanyi tanpa suara sumbang berbanding lelaki. suara lelaki lebih panjang dan saluran nafasnya 30 % lebih besar.

22 - bagi lelaki, jika berkomunikasi dengan sesama jenis saling berjauhan dengan ada ruang antara mereka dan bereaksi negatif jika seseorang masuk di antara ruang jarak pembicaraan. lelaki lebih mudah tertekan pada kerumunan yang membatasi ruang geraknya.

23 - wanita menghasilkan dua juta sel telur selama hidupnya mulai usia empat bulan ketika dalam kandungan, lelaki terus menghasilkan sperma hingga usia tua.

24 - kekuatan meramas tangan lelaki dua kali lebih kuat daripada wanita.

25 - kira2 48 % lelaki berdengkur ketika tidur manakala 22 % pada wanita.

26 - wanita biasanya 153 saat berada di toilet manakala laki2 113 saat.

27 - hubungan keluarga yang baik meninggikan kualiti hidup, 62 % pada wanita dan 49 % pada lelaki.

28 - satu berbanding empat, wanita berbanding lelaki yang berbicara gagap.

29 - 30 % wanita secara seksual lebih aktif pada saat bulan purnama.

30 - lebih banyak wanita menggunkan cincin kahwin.

31 - ketika terjadi ketidak-sesuaian / tidak bertegur sapa antara sesama jenis, lelaki langsung menemui dan wanita menjauhi.

32 - lelaki membaca lebih lama daripada wanita, tetapi lebih banyak dua kali wanita yang membaca daripada lelaki.

33 - lebih dua kali ganda wanita yang hidup sendiri berbanding lelaki setelah usia 65 tahun.

34 - memilih warna merah atau biru : lelaki lebih banyak memilih merah, wanita warna biru.

35 - semua rekod olimpik untuk kecepatan berenang, lari, lompat tinggi dan lompat jauh dipegang oleh atlet lelaki.

36 - wanita lebih banyak menggunakan ganti diri "saya" berbanding lelaki.

37 - lelaki lebih baik dalam membaca peta dan dalam keahlian mengukur ruang. lelaki cenderung lebih mudah melakukan dua pekerjaan ( abstrak dan logik ) pada waktu bersamaan.

38 - dalam 99 % pereputan tulang terjadi pada wanita setelah menopause, setelah hormon estrogen menurun. tetapi wanita lebih sedikit mengalami pengerasan pembuluh darah kerana estrogen menjaga pembuluh darah lebih lentur dan menolong mencegah naiknya kolesterol.

39 - penelitian di Amerika, wanita menggunakan waktu hampir dua kali lebih banyak untuk berbelanja berbanding lelaki.

40 - perkahwinan yang memuaskan lebih banyak terjadi pada lelaki dengan usia lebih tua, dibanding pada wanita pada usia sama.

41 - lebih banyak wanita yang menyatakan dirinya sakit kronik berbanding lelaki.

42 - penelitian di Australia, tiga kali ganda berbanding wanita yang meninggal kerana kanser paru2 dan penyakit jantung.

43 - tetapi 2446 wanita berbanding 16 lelaki yang meninggal kerana kanser payudara pada tahun 1990.

44 - dalam status perkahwinan, lelaki meningkatkan usia harapan hidup. tetapi bagi wanita pula, usia harapan hidup lebih tinggi jika hidup sendiri.

45 - penelitian di Australia, pembunuhan dilakukan 86 % oleh lelaki, 95 % penghuni penjara adalah lelaki.

46 - penelitian di England, anak lelaki lebih mudah dibohongi / diperdaya daripada anak perempuan.

47 - wanita lebih berani, lebih daripada 55 % wanita memeriksakan giginya secara rutin dibanding 40 % pada lelaki.

48 - wanita secara umum yang lebih menentukan corak dan gaya pakaian yang dipakai.
chop! : fatimahdin sangkakan yang lelaki ini kuat tidur dan kuat merokok..

Wednesday, September 7, 2011

permainan release tension

assalammualaikum..
apa khabar rakan2 fatimahdin semua..ada yang ke-tension-an?ayuh, main permainan ini..

i) pilih bulan kelahiran anda :
januari - aku cinta
februari - aku gigit
mac - aku belasah
april - aku peluk
mei - aku terhantuk
jun - aku terkentut depan
julai - aku menari dengan
ogos - aku pergi dating dengan
september - aku lambai dekat
oktober - aku muntah depan
november - aku jerit dekat
disember - aku terlanggar

ii) pilih nombor hari jadi anda
1 - mak aku
2 - komputer aku
3 - liverpool
4 - garfield
5 - musuh dalam selimut aku
6 - gangster
7- handphone aku
8 - gerrard
9 - driver bus
10 -semut
11 - kawan baik aku
12 - polis
13 - taik kucing
14 - patung barbie
15 - lee chong wei
16 - mak mertua aku
17- mak tiri aku
18 - boyfriend / girlfriend aku
19 - mak cik kantin
20 - sharifah amani
21 - upin dan ipin
22 - siti nurhaliza
23 - spongebob
24 - christiano ronaldo
25 - bapuk / maknyah
26 - kawan aku
27 - raja lawak / akademi fantasia
28 - jiran aku
29 - orang gila
30 -taylor swift
31 - awek cun / jejaka tampan


iii) pilih warna baju yang sedang anda pakai ketika membaca artikel ini :
putih - sebab aku perasan aku cantik / handsome
hitam - sebab aku gila
pink - sebab aku suka single
merah - sebab mak aku suruh
biru - sebab aku tak tahan
hijau - sebab aku baik hati
ungu - sebab aku cemburu
kelabu - sebab bomoh suruh
kuning - sebab suka hati akulah
oren - sebab aku baru putus cinta
coklat - sebab aku tak tentu arah
lain2 - sebab aku fikir aku hebat

kawan2, sambungkan jadi 1 ayat ye..
kongsi2-lah jawapan korang..(jawapan haruslah jujur)

chop! : setelah disambungkan, jawapan fatimahdin adalah..
'aku muntah depan boyfriend aku sebab aku fikir aku hebat'
hua3..jadi,kawan2,apakah jawapan anda?

ku temui

assalammualaikum..
apa khabar kawan2 fatimahdin semua di sini?adakah kalian semua sihat2 belaka?dah seminggu kita semua meraikan hari kemenangan..jadi,macam mana? ada banyak dapat duit raya?kalau banyak,jangan lupa untuk hulurkan sedikit duit raya korang semua tu dekat fatimahdin..ha5..i am just kidding, don't take it seriusly!
mesti masing2 ter-tanya2 apakah yang fatimahdin temui..hm,secara jujurnya sudah agak lama fatimahdin mencari tutorial macam mana nak masukkan widget facebook like button and facebook share button di blog dan akhirnya pada malam ini fatimahdin ketemuinya..alamak,mesti ada yang akan cakap bahawa tutorial ini dah basi tapi tak apa kerana fatimahdin masih dalam proses belajar dan masih lagi baru dalam dunia ber-blogging ini..it seems that, fatimahdin pun agak jarang untuk online sejak kebelakangan ini..selain daripada facebook like button and share button, satu pembaharuan telah fatimahdin lakukan dengan memasukkan widget siaran radio era fm di dalam blog..jadi,selepas ini apabila fatimahdin menghadap laptop,tak perlulah fatimahdin on-kan radio..dengar sahajalah daripada blog fatimahdin..namun demikian, fatimahdin agak kecewa kerana fatimahdin tidak dapat masukkan siaran radio hot fm..hot fm, lebih hangat daripada biasa..fatimahdin lebih suka layan hot fm..tapi,tidak kisahlah kerana muzik itu adalah duniaku..hua3..

mood : gembira
chop! : azam untuk mencari widget radio online bagi siaran hot fm.. 

Tuesday, September 6, 2011

taiwan food

Everyone is goin aftr Taiwan traditional desserts! An outlet to chckout, #ZenQ in Sunway Pyramid! #MilkADeal
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin disini..
yang meminati makanan dari taiwan..
atau ingin mencuba merasai makanan dari taiwan..
sila klik link ini..
yummy! makan makan makan..

Thursday, September 1, 2011

merdeka raya

assalammualaikum..
apa khabar rakan2 fatimahdin semua?maaf kerana agak lambat untuk meng-update entry blog hari ini..jadi,macam mana dengan sambutan merdeka tahun ini?dalam  sejarah buat pertama kalinya kita sambut raya dan merdeka..apabila digabungkan dua peristiwa ini jadilah merdeka raya..walaubagaimanapun,pada pendapat fatimahdin,merdeka tahun ini tidaklah semeriah seperti tahun2 yang lepas..mungkin kerana kita semua excited sambut raya..mungkin juga kerana tiadanya countdown untuk sambutan merdeka pada tahun ini..walaubagaimapun,cukuplah sekadar fatimahdin mengibarkan bendera ini dalam hati fatimahdin..semangat merdeka ini tetap ada dalam diri dan hati fatimahdin..fatimahdin sayang malaysia!

chop! : tegakkan bendera itu dan fatimahdin sayangkan malaysia!

Wednesday, August 31, 2011

samsung galaxy tab

The Samsung Galaxy Tab 10.1 has finally arrived anallyd it’s out of this world! #samsungTabmy
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin di sini..
ada sesiapa yang menggilai gadget?
kalau ada,apa lagi..
klik-lah pada link di atas ini..

pantun raya 1 Malaysia

assalammualaikum..
macam mana dengan raya rakan2 fatimahdin semua?seronok?jadi,kongsilah cerita raya kalian semua dengan fatimahdin tak kira waalu di mana pun kalian semua berada..sebelum rakan2 semua buka cerita raya kalian semua,jom baca pantun raya 1 Malaysia ni..pantun raya dari perlis sampailah ke sabah..

pantun raya dari negeri johor :
' cegitu cegini awak suka
awak suka kita tak suka
esok lusa hari raya
sama2 bersuka ria '

pantun raya dari negeri kelantan :
' make ikke cicoh budu
jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
nanti rayo dale sepita '

pantun raya dari negeri perlis :
' padang besaq kecik aje
tempat siam lalu lalang
hari raya kita berbelanja
jangan sampai menanbah hutang '

pantun raya dari negeri pahang :
' sempadan pahang ada casino
nasi dagang ikan patin
jange mu masam muko
raya makan rendang sadin '

pantun raya dari negeri sembilan :
' masak lomak cili api
campo dongan daun kari
hari rayo kolumpo sopi
tinggal penyamun dongan pencuri '

pantun raya dari negeri melaka :
' hawau kau berak merate
kaki bengkak ulau patok
kalu balik naik kereta
jangan pandu kalau ngantok '

pantun raya dari negeri selangor :
' wa cakap lu wa tak tau
tapi wa tipu sama lu
raya jangan buat tak tau
angpau ada bagi wa dulu '

pantun raya dari negeri kedah :
' aloq staq ter-ketaq2
lapaq perut makan pau
macam mana tak ketaq
kena paksa bagi angpau '

pantun raya dari negeri terengganu :
' makang ubi jamang jepong
makang kepok cicah cuke
bulang pose mung bengong
bulan raye mu gile '

pantun raya dari negeri sabah :
' makan iqan cicah kuah nasi mbaq
jangan qo lupaq kelapaq mudaq
pergi rayaq bukan berlumbaq
di hospital nanti qo berayaq '

pantun raya dari negeri pulau pinang :
' nasi kandaq kedai mamak
anak mami jual pesemboq
lepas raya usah dok triak
kalu ceti mai ikut dapoq '

pantun raya dari negeri sarawak :
' kuang kuit miri ke kuching
telang tulus nait belon
kamek di sarawak kitak urang di semenanjung
mun ada silap, maaf ah kamek mohon '

pantun raya dari negeri perak :
' gulai tempoyak akan mayong
deroyan busok tebok tupai
pandu hemat ingat kampong
asal teman selamat sampai '

chop! : fatimahdin beraya di perak tahun ini..selamat hari raya semua,tak kira walau di mana kalian semua berada..





Tuesday, August 30, 2011

saya sayang malaysia

This is my favourite video on #SayaSukaMalaysia . Think it best describes us Malaysian!
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin di sini..
sila klik link di atas ini..
saya sayang malaysia..
selamat hari merdeka semua!

Monday, August 29, 2011

dam2 dum

assalammualaikum...

ucapan raya fatimahdin :
' salam aidilfitri..
maaf andai otak silap mentafsir..
hati silap menduga..
mata silap memandang..
telinga silap mendengar..
dan mulut silap berbicara..
maaf zahir dan batin.. '

kawan2, nampaknya sudah sebulan kita berpuasa dan tiba sudah masanya untuk kita semua meraikan hari kemenangan kita ini..fatimahdin ingin mengucapkan tahniah kepada kawan2 fatimahdin semua kerana sepanjang bulan ramadhan ini kita semua tabah dan sabar dalam menghadapi ujian dari-Nya..rasa sedih untuk meninggalkan bulan ramadhan tapi insyaallah ada umur tahun depan,kita akan bertemu lagi di bulan ramadhan yang akan datang..
salam aidilfitri, maaf zahir dan batin..

Sunday, August 28, 2011

pantun lawak aidilfitri

assalammualaikum..

lapar puasa ter-ketar2,
bila berbuka lega rasanya,
kad raya tak sempat nak hantar,
kiriman MMS pun dah grand-lah ya..

anak dolah makan lepat,
makan lepat sambil melompat,
nak hantar kad raya dah tak sempat,
pakai MMS pun kira ok what?

lemah lembut tuan puteri,
berkain cindai cantik dipandang,
meriah menyambut aidilfitri,
sahabat handai datang bertandang..

udara dingin hening pagi,
tabuh bising mulakan hari,
aidilfitri menjelma lagi,
masing2 pakai berseri..

tanpa mengira miskin kaya,
pangkat kedudukan hamba sehaya,
sama2 menyambut raya,
maaf2-an di hari raya..

aidilfitri hari kemenangan,
kejayaaan menempuh halangan,
mengenali erti kesenangan,
bagi mereka yang kekurangan..

aidilfitri hari kemaafan,
menghapus kesalahan sesama insan,
memupuk perpaduan sesama ehsan,
mengikat tali keakraban..

cincin disarung hati berdebar
jarinan lembut wajah terhias,
ramadhan disambut penuh sabar,
aidilfitri disambut penuh meriah..

saidina affan menyusun kata,
tutur peri yang aulia,
maaf ber-maaf2-an sesama kita,
di aidilfitri yang mulia..

maxishtccchacha

Facebook lovers! Clutch this, want this, love #MaxisHTCChaCha . Join this contest, & win urself this brilliant phone
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin..
jom klik link ini..
dan join contest yang diadakan..

Sunday, August 7, 2011

Samsung is celebrating this Raya season with you! Fine out more #samsung_raya

Samsung is celebrating this Raya season with you! Fine out more #samsung_raya
perhatian :

kepada rakan fatimahdin yang menggunakan produk samsung..
sila klik link ini..
ada hadiah menanti untuk raya!
celebrating raya with samsung..

tips menjadi sahabat yang baik

assalammualaikum..


1 - korang kenalah bagi salam
sebab - salam sebagai pemula bicara, tandanya, kita ini seorang yang merendah diri..bagi salamkan bagus,sopan..

2 - panggillah kawan korang dengan panggilan yang disukainya
sebab - kalau korang panggil kawan korang dengan nama yang entah apa2, siapa yang tak marah?so,kenalah panggil dengan panggilan nama yang disukainya..perlu diingati, jangan meng-ada2 panggil kawan korang dengan panggilan sindiran seperti ' hey pendek!' , 'hey si hitam!' ..sah2-lah kawan korang marah..kadang,ad juga kawan yang sengal, dan2 panggil ' hey si comel!'..ada niat kot..so,ber-pada2-lah dan yang paling penting,keikhlasan..

3 - beri tumpuan saat2 kawan bercakap
sebab - kawan tengah bercakap,pandanglah mata dia, fokus! nak2,kalau dia tengah bersedih..sebagai kawan yang baik dan memahami kenalah bagi ekspressi yang positif..janganlah pula hanya bercakap 'haah','ermm','ye kot','betul2','ishk','lorh'..ayat2 ni terlalu command-lah..nampak sangat korang tak attract dengan apa yang dia bualkan..walaupun cerita dia membosankan, layankan sahaja..nanti, dia terasa pula..

4 - jangan ceritakan keburukkan kawan kita dengan orang lain
sebab - kalau korang ceritakan keburukkan kawan korang dengan orang lain, secara automatiknya korang dah mengaibkan dia..tak boleh macam itu!kita ini manusia,tidak ada yang sempurna..kasihanlah dekat kawan kita itu,nanti orang pandang serong pula pada dia..lagi parah, hubungan korang akan terjejas..sedihkan?

5 - tolong menolong
sebab - secara tidak langsung, korang dapat mengurangkan beban kawan korang..jangan dinilai dan dikira berapa besar dan kecilnya pertolongan itu, sebab kesannya dengan kawan kita..kita? kita dapat pahala dan kawan kita bertambah sayang dan hargai kita..korang kalau nak tolong pun ber-pada2-lah juga..jangan sampai menjerat diri, tolong ikut kemampua korang..kalau dia ada masalah cuba tanya, apa masalah yang sebenarnya..cuba selesaikan bersama, kalau dia memilih untuk tanggung sendiri korang still boleh tolong..korang bagi nasihat dan pimpin dia..

6 - tegur kesalahannya
sebab - kalau dia buat silap, korang kena tegur dia..korang jangan pula pentingkan diri sendiri..kalau2 dia buat salah besar, tegur secara berhemah..tegur elok2..nasihatilah dia..so, kawan kita boleh terima dengan positif..kalau korang tegur, 'hoi! kau ni memang sengallah, dah salah tu, buatlah cara salah!' korang memang nak nahaslah.. memang nak kena pelempanglah jawabnya..fatimahdin yakin, kalau korang tegur dengan cara macam itu akan berlaku konflik dalaman dan luaran..secara tidak langsung, korang pun salahkan?bukan begitu caranya nak tegur kesalahan kawan kita..ajaklah berbincang..

7 - jadilah kawan yang pemaaf
sebab - sesetengah orang tidak mudah nak maafkan kesalahan kawan dia..sesetengah pula senang nak memaafkan..itu terpulanglah pada korang, terpulang dengan kesalahan yang kawan kita buat..masing2 punya hak kemanusiaan untuk memafkan dan tidak..pada fatimahdin,kalau kita memaafkan kawan kita tidak bermakna maruah kita jatuh tapi,effect dalaman..effect-nya, tidaklah menjadi seorang yang pendendam..kita tidaklah sakit hati sorang2..so,adalah lebih baik memaafkan dari terus menyimpan duri yang tajam yang kahirnya korang juga yang tersa sakitnya..

8 -terima maaf kawan kita
sebab - kawan kita minta maaf bermakna dia mengaku dan menyesali apa yang dia buat sebelum ini..so,korang kenalah buka hati korang supaya memaafkan dia..setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya dan seba musababnya..terima sahajalah alasan yang kawan kita bagi tu sama ada betul atau tidak dan serahkan saja pada Allah..mudah bukan?

9 - terima kasih kawanku
sebab - kita sebagai kawan kenalah menghargai atas apa yang kawan kita pernah beri..ucapan terima kasih sudah cukup baginya untuk dia rasa yang kita hargai apa yang dia bagi..kadang2 kita lupa untuk ucap 'terima kasih ya!' walhal sekadar dua patah perkataan sahaja..

10 - sentiasa mendoakan kawan kita
sebab - sebagai kawan yang baik,takkan pernah putus dan hilang dari ingatan bila kita berdoa..doa untuk kesejahteraan kawan kita sebagai tanda kita sayang akan dirinya..korang kenalah doa untuk kesejahteraan dan kejayaan bersama..jangan pernah ada rasa dengki..ingat,para malaikat akan selalu mendoakan kita sebagaimana kita mendoakan kawan kita..berdoalah semoga hubungan persahabatan korang kekal hingga ke Jannah-Nya..amin..

chop! : fatimahdin sayang akan semua kawan2 fatimahdin dan fatimahdin berjanji untuk menjadi seorang kawan,sahabat,teman dan rakan yang baik untuk korang semua..


Saturday, August 6, 2011

Wednesday, July 27, 2011

23 langkah jika seseorang itu mencintai kita

assalammualaikum..

1 - orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan mengapa dia mencintai kamu..
yang dia tahu, di hati dan matanya
hanya ada kamu satu2-nya..

2 - walaupun kamu sudah memiliki teman lelaki atau kekasih, dia tidak peduli !
baginya yang penting, kamu tetap bahagia
dan kamu tetap menjadi impiannya..

3 - orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya,
di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik
walaupun mungkin kamu merasakan berat kamu sudah bertambah..

4 - orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa sahaja yang kamu lalui sepanjang hari,
dia ingin tahu kegiatan kamu..

5 - orang yang mencintai kamu akn mengirimkan SMS seperti
' selamat pagi ' , ' selamat tengahari ' , 'selamat tidur ' , ' take care '
dan lain2 lagi..
walaupun kamu tidak membalas SMS-nya,
kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya,
menyatakan dalam cara yang berbeza,
bukan ' aku cinta padamu ' , tapi..
berselindung ayat selain kata cinta itu..

6 - jika kamu menyambut hari jadi kamu dan kamu tidak mengundangnya
ke majlis yang kamu adakan itu,
se-tidak2-nya dia akan menelefon
untuk mengucapkan selamat atau mengirimkan SMS..

7 - orang yang mencintai kamu akan selalu mengingati setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu,
bahkan mungkin juga kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya,
kerana saat itu adalah sesuatu yang berharga untuknya..
dan saat itu, matanya pasti berkaca,
kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu..

8 - orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata2 yang kamu ucapkan,
bahkan mungkin kata2 yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya..
kerana dia menyematkan kata2-mu dihatinya,
berapa banyak kata2 penuh harapan yang kamu tuturkan padanya,
dan akhirnya kau musnah?
pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu..

9 - orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu2 kegemaran kamu,
bahkan mungkin meminjam CD milik kamu,
kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu,
kesukaan kamu kesukaannya juga,
walaupun sukar meminati kesukaan kamu,
tapi akhirnya dia berjaya..

10 - kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selsema,
atau batuk2,
dia akan sentiasa mengirimkan SMS atau menelefon
untuk bertanya keadaan kamu
kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu..

11 - jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian,
dia akan betanyakan bila ujian itu berlangsung,
dan saat harinya tiba,
dia akan mengirimkan SMS ' good luck ' untuk memberikan semangat kepada kamu..

12 - orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa,
tetapi baginya barang itu sangat istimewa..

13 - orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat,
ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu,
sehingga kamu menjadi bengong..
sebenarnya..
saat itu dia merasakan sangat gugup kerana kamu telah meng-gegar2-kan dunianya..

14 - orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu
dan ingin menghabiskan hari2-nya hanya dengan kamu..

15 - jika satu saat kamu akan berpindah ke daerah lain,
dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu..
dan jauh di hatinya dia benar2 takut kehilangan kamu,
pernah dengar, ' jauh di mata, jauh di hati? '

16 - orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara
daripada seperti seorang kekasih..

17 - orang yang mencintai kamu sering melakukan perkara2 yang sengal
seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari..
atau mengejutkan kamu di tengah malam atau mengirimkan SMS..
sebenarnya, ketika itu dia sedang memikirkan kamu..

18 - jika kamu memintanya untuk mengajari sesuatu
maka ia akan dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia..
bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu..
dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu
walau sesukar mana permintaanmu itu..

19 - orang yang mencintaimu kadang2 merindui kamu
dan melakukan hal2 yang membuat kamu pening kepala..
namun, ketika kamu mengatakan tindakkannya itu membuatkan kamu terganggu
dia akan meminta maaf dan tidak akan melakukannya lagi..

20 - kalau kamu melihat handphonenya,
maka, nama kamu akan menghiasi sebahagian besar inboxnya..
dia masih menyimpan SMS dari kamu
walaupun ia kirim kamu ber-bulan2 atau ber-tahun2 yang lalu..
dia juga menyimpan surat2 kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda2 berharga buatnya..

21 - dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya
atau memberi reaksi menolaknya,
dia akan menyedarinya dan menghilang
dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya..

22 - jika suatu saat kamu merindukannya
dan ingin memberinya kesempatan
dia akan ada menunggu kamu
kerana sebenarnya dia tidak pernah mencari orang lain..
dia sentiasa menunggu kamu!

23 - orang yang begitu mencintaimu,
tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan,
walaupun hatinya meronta ingin mengetahuinya,
kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan kerenahnya..
saat kamu pinta dia berlalu,
dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
kerana dia benar2 mengerti apa itu cinta..




Tuesday, July 26, 2011

XPlayOpera

Circle this Saturday (30th July 2011) on your calendar to partay at #XPlayOpera !!
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin disini..
yang merupakan pengguna celcom..
sila klik pada link di atas ini..
ada info mengenai XPlayOpera yang akan diadakan pada 30.07.2011!

kawan

assalammualaikum..

pertanyaan :
' ada sesiapa di antara kalian yang tidak mempunyai kawan? '

fatimahdin pasti tentu setiap daripada kita mempunyai kawan..kalau tidak kawan karib,kawan biasa2..ini adalah naluri manusia..kita diciptakan untuk saling bersosial dan berkomunikasi sesama sendiri..cuba bayangkan hidup ini tanpa sesiapa untuk kita bercakap dan bermain? tentu sunyi bukan..?

ada pula yang menghadapi masalah dalam mencari kawan dan hubungan itu sendiri..kadang2 apabila kita berbuat baik kepada kawan, tidak pernah langsung diendahkan dan dihargai..ada pula yang menikam dari belakang..harapkan pagar,pagar makan padi..kawan jenis ini tidak berkualiti..!

semua orang ada kawan..semua orang juga boleh menjadi kawan..namun,bolehkah kita menjadi seorang kawan yang baik?seorang kawan yang membantu kawannya yang lain tatkala dalam kesusahan..

ada orang kata, kawan yang baik adalah yang meneman di saat tawa dan nangis..benar sama sekali!itu adalah kawan yang sejati..itu adalh sahabat..orang yang boleh kita harapkan dalam apa jua keadaan..teman untuk meluahkan segala perasaan, isi hati yang terpendam dalam ruang yang tersembunyi..

setiap daripada kita boleh menjadi kawan yang sejati..bukan kawan rapat, tetapi kawan yang sejati..berkualiti..namun sudah tentunya tidak semua orang yang memilih perkara sedemikian..bila kawan ditimpa kesusahan, masing2 hilangkan diri..bila kawan tidak sealiran, tidak mahu bersantai bersama dan rasa malas hendak berbicara..

bukanlah susah menjadi seorang kawan yang sejati..kawan yang berkualiti dan ikhlas didalam perhubungan tersebut..

chop! : adakah anda seorang kawan yang sejati?apa2 pun,terima kasih kerana sudi menjadi kawan fatimahdin..


proton saga fl

Did you know the #ProtonSagaFLX uses Continuous Variable Transmission, commonly found in luxury cars?
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin di sini..
puasa dah nak dekat which means that,raya pun dah nak dekat..
ada sesiapa yang nak beli kereta?
ayuh ramai2 klik pada link ni..
ada proton saga fl tuk u all semua..
so,kalo nak,klik pada link ini ya..
beli kereta saga fl,jangan lupa tuk bawa fatimahdin jalan2 ya!
sokonglah produk keluaran malaysia!

Monday, July 25, 2011

dah lama tak buat..

assalammualaikum..
selamat malam semua!

pertanyaan :
' ada sesiapa yang tak tidur lagi?
apakah aktiviti yang dah lama kawan2 fatimahdin
semua tak buat?'

walamak,ayat dalam pertanyaan 2 macam tonggang terbalik saja tapi abaikan saja ye coz fatimahdin yakin and pasti yang kawan2 fatimahdin semua pasti faham the main point yang fatimahdin nak tanyakan ni..okey,panorama alam malam ni sungguh indah walaupun suhu atmosphere berada dalam suhu yang agak panas..hu5..

jawapan fatimahdin :
'antara aktiviti yang dah lama fatimahdin tak buat..
online facebook, update blog, layan youtube,
ber-tweet di twitter, mem-promote kempen churp2,
reblog di tumblr..'

argh, seriusly, rindunya nak buat aktiviti2 ni semua tiap2 hari2 tapi 
commitment dan ke-buzy-an menghalang..maaf kawan2 semua tapi fatimahdin akan tetap berusaha untuk menghabisakan masa dengan alam maya ni..

chop! : kawan2, share ye jawapan korang semua 2..fatimahdin nak tahu juga!


miss v dan KOTEX

Learn how important it is to keep ur V-Zone in check! Grab a fresh packet of #KotexFreshPlus now!
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin disini..
ayuh ramai2 klik link ini..
ada tutorial mengenai miss-V..
dibawakan khas oleh KOTEX!

hati mula terusik

assalammualaikum...
selamat malam semua..dah lama fatimahdin tak update blog ni ya..bukan apa, lately ni, life fatimahdin agak buzy dengan segala commitment yang harus fatimahdin pikul..macam2 yang ada dalam kepala otak ni yang nak di-install dan nak dibuat sehinggakan waktu tidur fatimahdin pun tak menentu..bila baca tajuk entry kali ni, ada kaitan dengan hati dan perasaankah?sila jawab soalan ini fatimahdin..

fatimahdin jawab :
ye!

okey2..fatimahdin pun tak tahu nak mulakan macam mana ye..dah lama sebenarnya hati fatimahdin ni dikunci, di-padlock-kan, dimasukkan password, diselak, dimangga dan macam2 lagilah..bukan apa,fatimahdin tak sanggup kecewa especially bila melibatkan hal hati dan perasaan..ia amat menyakitkan..eh,melalut pulak..maaf,lari dari persoalan..
sememangnya,hati fatimahdin memang tengah terusik dengan seseorang ni tapi kejadian pagi tadi serta pengakuan jujur daripada seseorang ni membuatkan hati fatimahdin terusiklah sedikit..walaupun nama fatimahdin disebut sebagai insan pertama namun demikian adanya list insan2 yang lain..barulah fatimahdin sedar,sebelum fatimahdin menjejakkan kaki di satu tempat ini,ternyata fatimahdin hanyalah sebagai insan yang kedua dalam hidupnya..nak tahu kenapa?kerana seorang insan perempuan ni (bukan fatimahdin ya) lambat memberikan respond kepada seorang insan lelaki ini..huh,bodohnya kerana hati terusik..fatimahdin,kembalilah menjadi neutral!nak kata sedih tidaklah juga tapi fatimahdin faham kerana fatimahdin merupakan seorang perempuan yang memahami hati dan perasaan perempuan lain..

ain cakap :
'kita doakan yang terbaik'

baiklah ain,fatimahdin akan pegang kata2 ain tu cuma fatimahdin pun nak ain kuat macam fatimahdin..maaf kerana fatimahdin tak meluahkan masalah fatimahdin ni..satu masa nanti fatimahdin akan ceritakan ye!berbalik mengenai hati terusik,fatimahdin akan menjadi neutral dan syukran kerana hati ini tidak terbuka luas kepada seseorang itu..masih boleh dimanggakan,diselak dan yang sekutu dengannya..kuatkanlah hatimu fatimahdin..

chop! : biarlah sedih di hati dan bibir,ukirkanlah senyuman..lagu dalam blog fatimahdin ni memang sesuai untuk meluahakan perasan hati yang terusik ni..

Saturday, July 16, 2011

suka, sayang, cinta

assalammualaikum..
lumrah kehidupan perasaan apabila seseorang insan itu menyukai, menyayangi dan mencintai seseorang insan itu..

saat kamu menyukai seseorang,
kamu ingin memilikinya untuk keegoanmu sendiri..
saat kamu menyayangi seseorang,
kamu ingin sekali membuatnya bahagia dan bukan untuk dirimu sendiri..
saat kamu mencintai seseorang,
kamu akan melakukan apa pun untuk kebahagiannya walaupun kamu harus mengorbankan jiwamu..

saat kamu menyukai seseorang,
dan berada di sisinya,
maka kau akan bertanya,
" bolehkah aku menciummu? "
saat kamu menyayangi seseorang,
dan berada di sisinya,
maka kau akan bertanya,
" bolehkah aku memelukmu? "
saat kamu mencintai seseorang,
dan berada di sisinya,
maka kau akan menggenggam erat tangannya..

suka adalah pada saat ia menangis,
kamu akan berkata,
" sudahlah, jangan menangis "
sayang adalah pada saat ia menangis dan kamu akan menangis bersamanya...
cinta adalah saat ia menangis,
dan kamu akan membiarkan ia menangis di bahumu sambil berkata,
" mari kita selesaikan masalah ini ber-sama2 "

suka adalah saat kamu melihatnya,
kamu akan berkata,
" ia sangat cantik, tampan dan menawan "
sayang adalah saat kamu melihatnya,
kamu akan melihatnya dari hatimu dan bukan matamu..
cinta adalah saat kamu melihatnya,
kamu akan berkata,
" buatku, dia adalah anugerah terindah yang pernah Tuhan berikan kepadaku.. "

pada saat orang yang kamu suka menyakitimu,
maka kamu akan marah,
dan tidak mahu lagi bicara dengannya..
pada saat orang yang kamu sayang menyakiti hatimu,
kamu akan menangis untuknya..
pada saat orang yang kamu cinta menyakitimu,
kamu akan berkata,
" tak mengapa, dia hanya tidak tahu yang dia lakukan.. "

pada saat kamu suka padanya,
kamu akan memaksanya menyukaimu..
pada saat kamu sayang padanya,
kamu akan membiarkannya memilih..
pada saat kamu cinta padanya,
kamu akan selalu menantinya dengan setia dan tulus..

suka adalah kamu menemaninya bila itu menguntungkan..
sayang adalah kamu akan menerimanya di saat dia memerlukan..
cinta adalah kamu akan menemaninya tidak peduli bagaimanapun keadaanmu..

suka adalah hal yang menuntut..
sayang adalah hal yang memberi dan menerima..
cinta adalah hal yang memberi dengan rela..

chop! : hargailah dengan setiap perasaan yang kita miliki..hidup hanya sekali!

Saturday, July 9, 2011

pencarian harta karun di berita harian

Just a click away and you can win cash prizes up to RM 75,000! #BeritaHarian
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin yang melanggan akhbar berita harian, ada berita menarik yang fatimahdin mahu kongsikan..
kawan2 klik pada link ini dan sertai pencarian harta karun..
ayuh ramai2!

Friday, July 1, 2011

tanda2 seseorang lelaki mencintaimu

assalammualaikum..
pernahkah kawan2 fatimahdin disini jatuh cinta especially budak perempuan?
korang tahu tak tanda2 seseorang lelaki itu mencintai korang?
baca, fahami dan bertambah alert dengan lelaki ye!

1. kecantikkan kamu diketepikan, keikhlasan kamu diutamakan..
2. apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa sahaja untuk merebut kembali kasihnya..
3. si dia akan sentiasa menghantar sms.. walaupun tidak dibalas, ini tandanya si dia sentiasa mengingati kamu..
4. si dia sanggup menitiskan air mata demi kasihnya.. bukan semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.. tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu.. itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu..
5. sentiasa menghiburkan hati kamu di kala gundah.. sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu..
6. jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat.. ingat, nasihat bermaksud mengingati..
7. jika sudah sayang, macam2 akan kamu fikirkan termasuklah akan kehilangannya.. begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu.. ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja..
8. ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebih2 lagi dari orang yang dia sayangi.. baginya kamu bersikap acuh tidak acuh.. hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu me-luap2, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain.. pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu..
9. lucu, tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak2 kecil se-mata2 untuk mendapatkan perhatian daripada kamu.. si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang.. kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya..
10. kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu.. tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu..
11. sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, " you masih sayang i?" , jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan.. itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur.. sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa di-ulang2 agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya..
12. tidak suka kamu memakai seksi.. kerana tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain walaupun berlengan pendek..
13. dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang me-luap2..
14. dia sentiasa mengawasi pergerakkan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga..
15. dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya..
16. dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya..
17. kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia akan sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya..
18. dia tidak suka kamu keluar malam.. tanda ingin menjaga pandangan orang terhadap kamu..
19. dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100% mencintai kekasihnya..
20. dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya..
21. HARGAILAH lelaki dan terimalah mereka seadanya.. berilah diri kamu peluang untuk kembali  mencintai  seseorang yang bergelar lelaki..

chop! : hargailah dengan apa yang kita miliki..



churpchurp race is back!

OMG! The #Churp2race is back! I want the iPad 2! Join me and rev up together!
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin di sini, ayuh rmai2 klik link ini..
churpchurp race untuk kali kedua ada lagi..
ayuh ramai2 kita berlumba..

Sunday, June 26, 2011

They say Android is the new black. With their spanking OS, who doesn't want to get hold of #SamsungGalaxyS2? I call dibs!

They say Android is the new black. With their spanking OS, who doesn't want to get hold of #SamsungGalaxyS2? I call dibs!
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin yang mempunyai masalah berat badan yang berlebihan,ayuh klik link ini dan baca..
mana tahu ia berguna agar kalian semua mendapat potongan badan yang ideal..
semoga maju jaya!

Sunday, June 19, 2011

band musik hantarkan video anda!

Check this out, guys! You can submit your video of your band and winners get to jam with Incubus! #TTIncubusKL
perhatian :
kepada rakan2 fatimahdin yang ada band musik..
sila klik link ini..
rakamkan video nyanyian korang semua bersama band korang..
musik itu duniaku!

Friday, June 17, 2011

untuk fahrur raqib abdul majid


assalammualaikum..
wow,coklat..yummy!ada sesiapa yang tergoda melihat coklat ini?ops,fatimahdin tak buat perniagaan online untuk order coklat ye..harap maaf..coklat ini fatimahdin nak berikan kepada seorang insan yang bernama
fahrur raqib abdul majid..
kenapa tiba2 fatimahdin nak bagi pada raqib?kenapa fatimahdin tak makan sahaja coklat tu?fatimahdin-kan addicted dekat coklat..especially coklat blackforest!
okey2,hari ini merupakan hari jadi fahrur raqib abdul majid yang ke 21 tahun..tiba2, fatimahdin rasa teruja nak menginjak ke usia 21 tahun pada 18 oktober ni..ops,fatimahdin tak promote birthday tapi hati ni rasa excited tuk membesar..he5..jadi,di sini fatimahdin ingin mengucapkan selamat hari lahir kepada raqib, moga panjang umur, murah rezeki, hidup bahagia dunia dan akhirat dan semoga sukses dalam menjalani kehidupan di muka bumi ini..maaf ya raqib, fatimahdin tak bagi kek pasal tadi fatimahdin nampak picture raqib potong kek..so,fatimahdin ambil keputusan bagi makan coklat..ok tak?he5..
so, fahrur raqib abdul majid, jangan lupa hari jadi saya ye..eh silap,bukan..! semoga raqib suka dengan coklat yang fatimahdin berikan itu..makanlah be-ramai2 dengan sesiapa sahaja yang raqib suka tapi jangan lupa tuk berus gigi nanti ya..
first and foremost, happy birthday and appreciate your life!

chop! : raqib,cermin mata fatimahdin patahlah tadi..nak pinjam cermin mata raqib boleh?


main dan menang percutian di hong kong

It's time to unleash the monster in your engine today! Play #CastrolMagnatec's AR game and be on your way to HK!
perhatian :
kawan2,klik link ini..
korang main game ni dan menangi hadiah percutian di hong kong!
best of luck k..

Wednesday, June 15, 2011

Tuesday, June 14, 2011

digi opera

Guys, get this before it's too late! SMS "Opera" to 2000 to d/l your Opera Mini for free! #DiGiOpera
assalammualaikum..

perhatian :
kepada kawan2 yang suka online menggunakan handphone,
klik pada link ini ya..
ada tutorial yang nak di sharekan..

Monday, June 13, 2011

dup dap

assalammualaikum..
entry kali ini fatimahdin nak berkongsi dengan keadaan hidup fatimahdin yang agak tidak keruan terutamanya pada denyutan jantung fatimahdin..  jangan fikir pula yang fatimahdin ada sakit jantung.. ops,bukan nak bercerita pasal penyakit tapi nak berkongsi rasa mengenai apa yang ada dalam hati, jantung, limpa dan segala abdomen2 yang ada dalam badan ini.. maaf, fatimahdin tak dapat nak sebutkan satu persatu organ2 di dalam badan ni, takut nanti tak cukup page ye! hik2.. seriusly, macam2 yang ada dalam kepala otak ini yang fatimahdin tengah fikirkan... daripada saraf otak sampailah ke saraf kaki.. senang cerita satu badan tak keruan.. ke kanan salah, ke kiri pun salah.. nak duduk di kutub utara pun salah, nak duduk di kutub selatan juga terasa keserbasalahannya.. at last, duduk sahaja di khatulistiwa..

nyanyi :
' tik tik tik..
waktu berdetik.. '

nyanyi :
' menghitung hari..
detik demi detik..
masa ku nanti apakan ada..
jalan cerita, kisah yang panjang..
menghitung hari..'

okey, bila kawan2 nyanyi dua buah lagu ini jangan ingat pula yang fatimahdin ni putus cinta.. harap maaf, fatimahdin tidak bercinta.. tunggulah dulu ye.. kalau ada nanti, fatimahdin informkan ye.. hik2.. okey, fatimahdin sekarang ini banyak memikirakan life fatimahdin dengan masa.. masa telah membuatkan jadual harian kehidupan fatimahdin rasa macam tak cukup.. fatimahdin rasa penat sangat.. fatimahdin menantikan debaran.. banyak debaran yang fatimahdin tunggu ini.. sesungguhnya, jalan ceritanya teramatlah panjang.. yang penting, fatimahdin nak kawan2 fatimahdin di sini mendoakan yang terbaik untuk fatimahdin ye!

chop! : fatimahdin, jangan lupa ambil keputusan medical check up ye and good luck for next week.. harap semuanya berjalan dengan lancar dan pedulikan sahaja pada mulut2 yang mengutuk.. fatimahdin the best.. sesunggunhnya, masa itu emas dan masa amat mencemburui kita..

terima kasih nokia centre

assalammualaikum..
yahoo.. akhirnya, fatimahdin bersorak kegembiraan kerana handphone telah kembali ke tangan fatimahdin dalam keadaan yang stabil dan biasa2 sahaja.. syukur alhamdulillah kerana semuanya berjalan dengan lancar dan nampaknya, credit fatimahdin tidak ditelan lagi.. handphone tersebut telah diperbetulkan settingnya.. nasib baiklah mamat cina yang betulkan handphone fatimahdin tu baik orangnya... sekepala boleh buat lawak dan memujuk hati yang tidak keruan yang sedang gundah gulana.. ha5.. tiada caj bayaran yang dikenakan.. before fatimahdin cakap nak ambil handphone,

mamat cina cakap :
' owh, saya tahu problem handphone awak..'

fatimahdin agak ter-cengang apabila mamat cina tu cakap macam tu tapi tetap steady memberi senyuman yang paling manis..

mamat cina cakap :
' ini hanya pada setting handphone you yang tak betul..
you jangan nangis ye..
kami sudah betulkan.. '

erk..alamak,macam mana mamat cina ini tahu yang fatimahdin nangis ye..hello, rm50 kena telan macam itu sahaja..ralat tahu hati ini.. rm50 macam2 fatimahdin boleh beli..apa2 hal,terima kasih ye nokia centre! andalah penyelamat fatimahdin..hik2..

chop! : fatimahdin kuat menangis ke?