Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

..dEwa dEWi KaYangAn..

Sunday, August 23, 2015

let it go

assalammualaikum.

' because love comes slow and it goes fast '

kalian build up perasaan kalian sikit, sikit, sikit macam menabung sepuluh sen sehari sampai satu hari tabung kalian sudah ada RM100. bayangkan, kalian perlukan 1000hari itu tetapi tidak sampai sehari sudah lesap RM100 sebab kalian sudah spend sebegitu sahaja. samalah dengan perasaan yang serupa bodoh ini , penat sahaja kalian kumpul perasaan kalian ber-tahun2 tetapi kelakarnya tiba2 perasaan itu lesap.

tetapi,
kalian keras kepala. deep deep inside kalian tahu , kalian sudah tidak rasa apa untuk dia tetapi kalian tak nak let go juga perasaan kalian itu. kenapa? why ? sebab sebenarnya, usaha kalian menabung perasaan kalian itu. sikit2 sampai sudah jadi bukit tetapi hilang sebegitu sahaja. sedih, tetapi kalian tidak boleh nak let go, kalian still cling on dengan harapan duit atau perasaan kalian itu akan muncul balik sebab sumpah penat gila nak kumpul takkan hilang sebegitu sahaja?

fikir balik apa benda yang kalian tak nak let go itu. netul ke kalian still ada simpanan perasaan atau pun kalian cuma berpegang kepada usaha menyimpan perasaan kalian itu? tetapi, itulah, fatimahdin faham sebab line yang divide, yang ada border itu nipis sangat kadang2 kalian sendiri tidak sedar apa sebenarnya yang kalian tak nak let go itu. macam Ted dengan Robin, sampai 13jam before Robin nak kahwin Ted kalau boleh tak nak let go.

fatimahdin rasa semua orang mesti pernah ada 'Robin' mereka yang tersendiri, someone yang habis mati pun kalian tak nak let go sebab kalian sumpah rasa yang Robin kalian itu the one dan tak mungkin, tak boleh, tak akan ada yang lain. tetapi hakikatnya, bukan Robin yang end up dengan Ted walaupun Ted dah spend 8tahun hung up dengan Robin.

jadi, bagi fatimahdin, let go-kanlah Robin kalian itu supaya kalian boleh jumpa the one yang se-benar2nya dan bukan the one yang kalian sangka.

No comments:

Post a Comment