Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

..dEwa dEWi KaYangAn..

Tuesday, October 2, 2012

deactive facebook

assalammualaikum..

kepada : ainmazlan

fatimahdin tak tahu nak cakap apa.. kelu lidah tidak berbahasa..  hanya mengetahuinya daripada addinazlan dan wanteha.. itupun setelah nama di tag dengan pertanyaan,
' dimanakah ainmazlan? '
bermesej sudah namun jawapannya,
' nak lari daripada dunia luar '
jawapan yang membuatkan fatimahdin ter-tanya2.. dunia luar? maksud ainmazlan?
apabila di call, tidak berangkat pula..
ainmazlan, kenapa secara tiba2? tak gempak if ainmazlan tiada.. siapa nak layan kesengalan fatimahdin? pasti boring.. haiya! =,="""

kisah benar :

apabila melihat ainmazlan deactive facebook, fatimahdin teringat bahawa pada bulan jun yang lepas fatimahdin ada menyatakan hasrat untuk deactive facebook ( ENCIK CAPITAL A, awak ingat lagi tak yang fatimahdin pernah cakap nak deactive facebook? he5.. dan, dengan slumbernya awak minta num fon fatimahdin..hm?).. namun, tak jadi.. ini semua gara kawan2 yang saja meninggalkan mesej di facebook! al-maklumlah ketika itu fatimahdin baru sihat setelah beberapa lama menghadapi kesakitan di hospital.. fatimahdin faham mengapa kawan2 fatimahdin melakukan demikian.. ya, fatimahdin kena bertungkus lumus dengan pembelajaran serta assignment yang menimbun.. banyak yang tertangguh akibat sakit.. tujuh bulan, satu kadar dan jangka masa yang singkat.. agak lama la juga!pelik juga, mengapa tidak sahaja send di emel tapi, ketakutan itu harus dilawan..
' nak lari dari dunia luar '
maaf ya ainmazlan, fatimahdin pinjam dialog itu..
ya, memang ketika itu, itulah jawapan mengapa fatimahdin mahu deactive facebook! sesunguhnya, facebook itu menyakitkan.. isinya amat menyakitkan sehingga mampu mengalirkan air mata fatimahdin.. menyakitkan!!! sakit sangat.!
ketakutan? ye, fatimahdin takut.. takut disakiti.. tapi, memang disakiti pun..
maaf.. setelah sihat, barulah fatimahdin  membaca mesej dua orang kawan fatimahdin.. tak mengapa, asalkan kalian berdua bahagia.. fatimahdin faham dan andai kata esok merupakan hari2 terakhir fatimahdin, fatimahdin cuma nak cakap, fatimahdin maafkan kalian berdua (nak bagitahu awal2 pada kalian berdua yang fatimahdin sudah memaafkan kalian berdua.. jangan menangis jikalau hari esok fatimahdin tiada lagi di dunia ini.. fatimahdin sayangkan kalian berdua) .. kadang2, hidup perlukan pengorbanan.. maaf kepada rakan2 yang meng-add dekat 900+ yang masih lagi fatimahdin tidak approve-kan.. bagi fatimahdin masa ye! termasuklah dua orang rakan fatimahdin ini.. fatimahdin sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kalian berdua.. adatlah,
' siapa yang tak sayang kekasih hati? '
sampai sanggup tinggalkan kawan yang dikenali sejak dari kecil lagi.. haish =,=
memang benar,
' nak lari dari dunia luar '
ya, facebook itu menyakitkan.. banyak memori yang menyakitkan.. hilangnya kepercayaan dan kesetiaan.. gundahnya hati, remuknya jantung, rapuhnya hidup. (ayat tak boleh blah).. nampak kecewa :-(
kekecewan pada bulan enam dan yang paling sadis, bulan lapan.. aduh, lapan.. nombor kesukaan kawan sejak dari kecil.. tak perlu diceritakan kejadian di bulan lapan.. ^_^


as what #memia says :
' lawan rasa takut itu..
jangan fobia buka fb!
itu bukan caranya kawan..
kita oranag ada..
ko boleh landing di bahu aku..!
kalau mereka ada tinggalkan apa2 pesan, its up 2 u k!'

namun, mesej2 mereka berdua dipandang sepi oleh fatimahdin... mungkin pada suatu masa nanti, kita akan duduk semeja untuk meluahkan dari hati ke hati apa yang kita rasakan, apa yang terbuku di sanubari.. maf kerana tidak membalas mesej2 kalian berdua di facebook..fatimahdin tak marah, cuma fatimahdin kecewa.. :)
(fake smile)

owh, terima kasih kerana memahami dan memberikan semangat kepada fatimahdin.. kalaulah korang tak ada, macam manalah agaknya keadaan fatiamhdin? mesti meroyan nak study sorang2.. nak catch up lagi.. ha5.. :)

# khairulanuar, topick, alan, amey, ariff, azfar, addin, memia, aina dan lain2 (maaf tak dapat nak list-kan nama korang, ramai sangat) serta prof2 yang handsome dan cantik, terima kasih di atas tunjuk ajar you all semua.. jasamu dikenang! undang2 itu milik kita..!

chop! : please delete my account if i die tomorrow! kembalilah ainmazlan..

salam sayang,
fatimahdin5734

No comments:

Post a Comment