Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

..dEwa dEWi KaYangAn..

Wednesday, September 2, 2015

happiness

assalammualaikum.

alangkah manisnya apabila datangnya satu ketika yang singkat itu apabila kita tersenyum dan berasa tenang  serta tenteram, walaupun ia cuma dalam jangka waktu yang singkat dan sementara. mungkin saya patut men-consider dan relook on the wonderfulness dan kuasa of positive thinking. menghargai detik yang sementara itu, menghargai sedikit kebahagiaan dan kegembiraan yang tinggal dalam be-ribu2 kepahitan dan kesialan dalam kehidupan dan apa yang mengelilingi saya. menghargai apa yang ada dengan semua keserdahanaan, yang nasib baik ada, yang se-kurang2nya ada.

walau sesingkat mana atau sekecil mana pun bait2 kebahagiaan itu, jika ia mampu untuk mengukir senyuman kecil mana pun serta menenangkan hati yang sedang bergolak, diri ini sudah puas dan, kerana nasib baik ada, kerana se-kurang2nya ada. melihat dan menilai kembali apakah ertinya menjadi seorang insan yang bergelar manusia, a person, saya hampir mengerti betapa perlunya seseorang itu berasa gembira dan bahagia dalam hidupnya.

jika seorang self-claimer love loser mampu tersenyum kecil tatkala wanita pujaannya yang saban hari dia memerhatikan, yang setiap hari berlalu cuba didekati, walaupun cuma berselisih untuk ke kelas masing2, telah mengukir senyuman kepadanya , hargailah saat itu. hargailah perasaan sawan dan sensation yang di alami ketika itu walaupun ia hanya sebesar kuman dan sesuku saat saja detiknya, kerana ia merupakan kebahagiaan, happiness.

understand that happiness, tidak kira sekecil dan sesingkat mana atau sebesar dan selama mana , is equally important bagi kita as a person.

tidak kira betapa pathetic-nya kita, jika happiness yang kita cari , mampuslah apa orang nak kata kerana kita tahu kita adalah seorang yang sedang menghayati happiness.

No comments:

Post a Comment