Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

..dEwa dEWi KaYangAn..

Sunday, March 20, 2016

macam-macam

assalammualaikum.

tulisan ini, di ruangan yang begitu bebas ini kadangkala membuatkan fatimahdin tidak ada hala. tidak seperti manusia , tidak juga seperti binatang. jawapan ringkas, fatimahdin bukanlah malaikat. jadi, pilihan menjadi syaitan dan iblis lebih terbuka luas. manjadi syaitan dengan tulisan bukan sesuatu yang power atau awesome sangat bagi diri ini.

tetapi, penulisan merupakan satu ekspresi kepada fatimahdin. jikalau di perhatikan satu2 setiap entry yang lepas, macam2 fatimahdin sudah jadi.

fatimahdin jadi pemuisi.
fatimahdin jadi lelaki,
fatimahdin jadi perempuan.
fatimahdin jadi suami.
fatiamhdin jadi isteri.
fatimahdin jadi ustazah ataupun ulama.

boleh dikatakan fatimahdin ada bakatlah untuk menjadi kesemua yang disenaraikan di atas itu. (rasa macam nak gelak besar, gilalah sampai tahap ini fatimahdin menilai diri fatimahdin sendiri). tetapi, bukan itu sangat pun yang fatimahdin mahukan. fatimahdin hanya mahu menulis seperti perihal yang ditulis oleh orang lain cuma, cara olahan dan penulisan itu adalah berbeza kerana masing2 mempunyai kreativiti dan pemikiran yang tersendiri. kadang2, terasa juga ingin menjadi seperti orang lain , contohnya, berangan nak jadi macam fazura! bukan2, sebenarnya rasa macam nak jadi orang yang berilmu menyebarkan dakyah walaupun merapu. sebagai contoh, macam fatimahdin layan teater zombi lalala. apa yang fatimahdin ketahui, mereka melawat Malaysia untuk mencari formula kecantikkan terhadap diri masing2. i am so enjoy with that theater. but, towards the end, the moral of the theater was, kecantikkan itu bukanlah datang dari kecantikkan kita yang luar ini tetapi ianya datang dari hati kita. fatiamhdin suka tengaok teater ini!

jadi,
enak rasanya jika mempunyai dunia sendiri,
macam2 ada.
dunia itu wang.
dunia itu wanita.
dunia itu kuasa.
dunia itu senjata.
dunia itu askara.
dunia itu.....

kalian sambunglah ayat seterusnya yang kalian rasa apa yang kalian mahukan.

No comments:

Post a Comment