Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

..dEwa dEWi KaYangAn..

Tuesday, February 24, 2015

cinta

assalammualaikum..

hai! hihi..

actually, sekarang ni, situasi fatimahdin tengah rabak. tersangkut dalam konflik dan masalah. al maklumlah, duniawi. bukan semua benda yang kita nak kita akan dapat, pasti akan ada halangan, dugaan dan cubaan. tapi itulah, mungkin Allah dah tentukan sesuatu yang lebih baik untuk fatimahdin pada masa yang akan datang, jadi, mungkin ini sebabnya fatimahdin rasa sakit sekarang. walau apa pun masalah yang dihadapi, pasti akan ada penyelesaiannya. jangan ingat fatimahdin tengah rabak pasal soal cinta, banyak lagi masalah lain yang fatimahdin ada sebenarnya.

tadi, fatimahdin ada bertanyakan kepada rakan2 fatimahdin apa yang mereka faham mengenai cinta. fatiamhdin bertanyakan kepada mereka yang bujang dan yang juga sudah berkahwin, ke-dua2 jantina lelaki dan perempuan fatimahdin bertanya. jadi, bila dah bertanya, pastilah ada jawapannya dan pelbagai jawapan yang fatimahdin terima.

jadi, pandangan fatimahdin pasal cinta? well, love is not about me and you. it's about us! cinta tak berguna kalau sebelah pihak sahaja yang be-ria2 nak jaga hubungan. tak guna jika ada me sahaja tapi, tiada you. tak guna juga jika ada me and you tapi, tiada us. cinta memerlukan komitmen kedua belah pihak. kalau tak nak ada komitmen dan cuma mahu touch and go, kau boleh pergi bercinta dengan panda yang baru bawa dari china tu.

chop! : a true relationship is not about me and you. it's about us. all about us. it's called LOVE! 

1 comment: