Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

..dEwa dEWi KaYangAn..

Saturday, February 28, 2015

appreciate

assalammualaikum.

i am she and i am in love.

cinta, merupakan satu tajuk yang besar.
cinta pada siapa?
pencipta, rasul-nya, agama,  abah, mak, adik-beradik, sanak saudara, teman taulan, haiwan peliharaan, alam sekitar, benda2 yang kita sayangi dan the list go on.

bagi fatimahdin, cinta perlu dihargai. untuk semua yang ada dalam hati kalian, kalian kena appreciate dan perlu cinta seikhlas hati. bila dah ada dalam hati, maksudnya, dah jadi sebahagian dari hidup kalian. appreciate, sebab bila cinta hati kalian tu hilang sakit dekat kalian tu takkan ada ubatnya. fatimahdin tahu la rasanya sebab, fatimahdin dapat melihat linangan air mata kalian, menangisi saat orang yang kalian sayangi itu pergi meninggalkan kalian. akan terbit rasa rindu, jiwa kosong, atau mungkin rasa macam nak mati.

cinta kena ikhlas. buat kopi setiap pagi untuk orang yang kalian sayangi itu, janganlah merungut. cium mak kalian setiap hari, jangan segan. pandanglah muka abah kalian dengan penuh kasih sayang. bersihkan sangkar kucing pun jangan membebel. call girlfriend  kalian bila jauh, jangan nak berkira sangat. sebab, bila orang yang kalian sayangi ini tidak ada, baru kalian menyesal dan rasa rindu. bila Note II warna pink kalian jatuh dan retak seribu dan pecah, baru nak nangis. bila boyfriend kalian pergi holiday jauh2 atau menghadiri kursus yang jauh, baru rasa nak berkepit. appreciate masa sebab nanti bila dah hilang takkan ada yang boleh ganti. takkan! kalau kalian kata ada galang gantinya, mungkin berbeza.

fatimahdin tulis based on pengalaman dan untuk peringatan dekat diri sendiri juga. fatimahdin, bukan seorang budak perempuan yang tipikal. fatimahdin merupakan seorang budak yang kurus kering.


No comments:

Post a Comment