Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

..dEwa dEWi KaYangAn..

Saturday, January 28, 2012

rahsia cara wanita berjalan

assalammualaikum..

kepada : semua rakan2 fatimahdin..

hari ini, jari fatimahdin mengetip adalah untuk ber-kongsi rahsia cara wanita ber-jalan.. fatimahdin harap semoga enjoy untuk mem-baca article ini..

ber-fikir sejenak :
korang tahu tak bahawa dengan me-mandang cara se2-orang wanita ber-jalan saja sudah ter-ungkap rahsia pada diri-nya..? jadi, kepada semua wanita ber-jaga2-lah ketika ber-jalan, mungkin ada orang yang sedang memerhatikan tingkah laku anda walaupun baru kali pertama ber-sua.. kalau korang nak tahu, apa rahsia yang ter-sirat mengenai cara wanita ber-jalan cuba-lah baca article ini hingga habis..

1. jika ber-jalan, dari belakang kelihatan seperti tidak memijak tanah
golongan wanita yang jalan-nya ber-ginjat, konon wanita ini ada-lah wanita yang tidak jujur, kalau ber-bual, mulut-nya laser dan menyinggung perasaan orang lain. wanita yang ber-jalan seperti ini juga ter-kenal dengan sikap ego-nya. lebih parah, wanita ini biasa-nya pem-boros atau suka mem-bazir wang tanpa ber-fikir sebelum ber-belanja. padahal, wang yang di-miliki -nya itu masih banyak kegunaannya. tapi, jangan ber-kecil hati, kerana wanita seperti ini biasa-nya men-jadi puja-an ramai lelaki.

2. jika ber-jalan, suka menoleh ke kiri dan kanan
wanita seperti ini biasa-nya pandai menyimpan rahsia. walaupun ramai yang meng-anggap wanita seperti tidak jujur, suka menipu teman sendiri, dan me-rugi-kan teman bual-nya, namun, ramai lelaki yang ber-usaha untuk takhluk hati-nya. konon wanita seperti ini senang di-atur dan di-urus-kan.

3. jika ber-jalan, suka menunduk
cara ber-jalan me-lambang-kan wanita seperti ini me-miliki sifat yang ter-tutup. ia hanya akan ber-bual dengan orang2 yang rapat dengan-nya dan boleh di-percayai untuk menyimpan rahsia-nya. wanita seperti ini biasa-nya sukar untuk di-takhluki hati-nya. di-samping sikap-nya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan ke-hidup-an cinta. namun, jika ada lelaki yang ber-jaya menawan hati dengan cara ber-jalan menunduk ini, di-jamin akan men-dapat kebahagiaan. sebab, wanita jenis ini sangat setia dan tidak akan meng-khianati lelaki yang di-cintainya.

4. jika ber-jalan, menatap lurus ke hadapan
wanita seperti ini biasa-nya me-miliki pen-diri-an yang teguh, bukan senang hendak meng-goncang-kan iman-nya. jangan se-kali2 menentang apa yang pernah di-kata-nya, jika korang tidak mahu men-dengar dia ber-leter panjang lebar. meski pendiriannya teguh, tapi dia selalu ber-selisih pendapat. jangan hairan jika wanita seperti ini hanya mahu ber-bual dengan orang yang ber-pengalaman luas

5. jika ber-jalan, badan ber-gerak ke kiri dan kanan
wanita yang ber-jalan dengan gaya yang se-demikian tidak ambil kisah dengan masalah yang ber-laku. apa pun masalah yang berada di-hadapannya, dia di-anggap kecil. padahal, masa itu se-benar-nya me-merlu-kan ke-bijaksaan untuk di-selesaikan. kerana sifat-nya yang suka ambil mudah ini, banyak per-soalan yang akhir-nya tidak dapat di-selesaikan dan akibat-nya me-rugikan diri-nya sendiri.

6. jika ber-jalan, badan tampak tegak
wanita ini tegas dalam menentukan sikap-nya sendiri. dia tidak mahu urusan peribadi-nya di-campur oleh orang lain. gaya bicara-nya serius seperti ingin menunjukkan dia me-miliki pen-dirian teguh. yang menarik dari wanita ini, dia ber-tanggungjawab ter-hadap apa yang pernah di-lakukannya. dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan sifat2 romantik-nya.

7. jika ber-jalan, seperti zirafah
maksud-nya, ketika me-langkah kaki, badan-nya ia kelihatan ber-gerak ke hadapan dan ke belakang. wanita jenis ini amat lemah perasaan-nya. dia se-orang yang mudah terasa dan mudah ter-singgung. jadi, jika korang ber-bual dengan wanita seperti ini kena-lah men-jaga perasaan-nya agar tidak ter-singgung, kerana wanita seperti ini mudah meng-alirkan air mata-nya.

chop! : ini hanya-lah ber-dasar-kan kajian sahaja.. tidak semesti-nya semua benar.. tapi, kebanyakkannya seperti itu! 

5 comments:

 1. wow..betul jugak faty..saya setuju..:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. anonymous : apa yang betul? setuju pasal apa? cuba cerita ckit.. he5..

   Delete
 2. Replies
  1. aesya : ha5.. jalan ala gadis melayu ter-akhir.. kepit2 gitu.. sopan saja..

   Delete
 3. nice entry...hurm..wonder which is mine..hahaha...pasnie kene ubah cara jalan..hehe

  ReplyDelete