Lilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie Angel and Memorial tickers

..dEwa dEWi KaYangAn..

Friday, May 6, 2011

nasib

assalammualaikum..
kadang2 nasib seseorang itu kita tak tahu sama ada baik atau tidak..bak kata orang putih, luck! ye,samalah juga macam fatimahdin..kadang2 beruntung, kadang2 tak beruntung..bila beruntung, nak senyum sampai ke telinga..kalau boleh, nak jerit dekat satu dunia ni..biarlah mereka semua mengetahui tapi bila tak beruntung a.k.a nasib malang, rasa macam nak menyorokkan saja muka ni dekat dalam mana2 kain..malulah katakan especially bila fatimahdin tidak dapat buat yang terbaik walaupun naluri dan nawaitu ini menyatakan ia dah sehabis baik..tapi, terpaksa menerima kenyataan bahawa adanya manusia atau orang2 yang di luar sana yang lebih baik dan bagus daripada fatimahdin..tapi,kenyatannya, ia tetap menyakitkan..

oh telinga, dengarlah pada mulut2 yang mengata..kuatkanlah benteng pendengaran ini walaupun ia menyakitkan..biarlah telinga ini bernanah mendengarnya..lebih baik fatimahdin dilahirkan pekak!
oh mata, tahanlah daripada melihat telatah mereka yang nak tunjuk berlagak itu..ingin sekali untuk tidak memandangnya tapi mata tetap memandangnya..nangis?nak buat apa ditangisi..dugaan..lebih baik fatimahdin dilahirkan buta!
oh mulut, engkaulah yang paling setia mengukir senyuman walaupun diri ini sering dicemuh dan dihina..senyuman?sukar untuk ditafsirkan samaada senyuman ini benar2 ikhlas atuapun tidak..kadang2, mulut juga ingin berkata tapi apabila dimulakan bicaranya nanti,ada yang akan melabel 'fatimahdin kuat melawan'!lebih baik fatimahdin dilahirkan bisu..
oh hati, walaupun engkau sentiasa terluka, dihiris bak sembilu namun engkau tetap menyabarkan empunya diri..biarlah pancaindera2 ini yang memainkan peranan dalam hidup fatimahdin kerana ia merupakan kenyatan..apa yang berlaku di sekeliling, biarlah hati ini yang berbicara..
oh jantung, engkaulah yang menjadi organ terakhir yang akan fatimahdin sebutkan..tiap kali fatimahdin bangun tidur,jantung ini tetap berdetak..ya, fatimahdin masih hidup..terpaksa meneruskan kehidupan dan melayani nasib yang tiada penghujungnya.
oh diri, kenapalah engkau wujud dalam dunia ini?asal tak mati saja kalau dugaan sebesar ini?.

kadang2, rasa nak give up tapi as what they said, try and error.. wahai pancaindera2 fatimahdin sekalian,sabarlah dalam menghadapi dugaan ini..nasib tetap akan ada pada masa yang akan datang cuma belum pasti sama ada ia datang awal atau tidak..

2 comments:

  1. fatimah din, jgn putus asa ok. :)

    Dear Allah, sometimes its hard for me to understand what You really want to happen. But i trust You. I know U'll give me what's best.

    ReplyDelete